top of page
Search

Uvodna konferencija i predstavljanje infrastrukturnog projekta

U petak, 21. siječnja 2022. godine održat ćemo uvodnu konferenciju i predstaviti projekt „Prevencija institucionalizacije osoba u riziku“, KK.08.1.3.04.0051.


Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu natječaja „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza“.


Riječ je o europskom projektu kojim se rekonstruira prostor savjetovališta Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“ u Zagrebu. Partner u projektu je Centar za socijalnu skrb Zagreb, provodi se do 15.07. 2022. g., a ukupna vrijednost je 4.241.922,80 kuna.

Projekt će doprinijeti smanjenju institucionalizacije ovisnika, smanjiti recidiv liječenih ovisnika i preventivno djelovati na osobe koje su u riziku od ovisnosti. Kroz navedeni projekt osigurat će se preduvjeti koji su nužni kako bi osobe s problemom ovisnosti mogle koristiti socijalne usluge koje neće dovesti do njihove institucionalizacije. Sve navedeno u cilju je osiguravanja izvaninstitucionalne podrške osobama koji se bore protiv ovisnosti.Ciljevi projekta su: osiguravanje izvaninstitucionalne podrške osobama koji se bore protiv ovisnosti; unaprjeđenje socijalne infrastrukture sa svrhom provođenja procesa prevencije institucionalizacije ovisnika te razvoja mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici; razvijanje širokog raspon usluga kojima će se doprinijeti socijalnom uključivanju ovisnika. Ciljana skupina ovog projekta su osobe s problemima ovisnosti (ovisnici i osobe u riziku od ovisnosti), njih 30 na godišnjoj razini. Korisnici su s područja Grada Zagreba, te županija koje gravitiraju Gradu Zagrebu.

U skladu s važećim epidemiološkim mjera svi sudionici mogu nazočiti događaju uz predočenje covid potvrda ili negativnog testa.
4 views0 comments
bottom of page