top of page
Search

Dokumentacija predana, uskoro počinju radovi

Predali smo svu potrebnu dokumentaciju koja je bila neophodna za ishođenje potvrda koje prethode početku radova na adaptaciji našeg Savjetovališta u Zagrebu. U tijeku je priprema javne nabave i uskoro, nadamo se, kreću radovi.

Podsjetimo, Prevencija institucionalizacije osoba u riziku projekt je koji sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u stopostotnom iznosu od 4.241,922.80 kuna (KK.08.1.3.04.0051.).


Ovim projektom ćemo unaprijediti kvalitetu socijalnih usluga jer ćemo obnovljenom infrastrukturom, kroz rekonstrukciju i uređenje savjetovališta, doprinijeti provođenju procesa prevencije institucionalizacije te razvoja mreže i širenju socijalnih usluga.


Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ potpisala je 04.01.2021. s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta pod nazivom „Prevencija institucionalizacije osoba u riziku".

Cilj ovog projekta je razviti široki raspon usluga kojima će se otklanjati prepreke sudjelovanju i osigurati pristup redovnim uslugama, čime se pridonosi socijalnom uključivanju.


Prostor u kojem Udruga trenutačno djeluje opremit će se i adaptirati s ciljem kvalitetnijeg pružanja psihosocijalne i savjetodavne usluge osobama u riziku, a svi materijali i sva oprema koja će se nabaviti za potrebe projekta koristit će se u njihovom daljnjem radu. Pružanje socijalnih usluga osobama u riziku od ovisnosti ili liječenim ovisnicima po završetku infrastrukturnih ulaganja proširit će se na osobe koje do sada nisu bile u mogućnosti koristiti naše usluge zbog ograničenih kapaciteta i neadekvatnog prostora u kojemu se pruža socijalna usluga.12 views0 comments
bottom of page